Sklizeň a sušení přebytků ovoce a zeleniny
Letos se dařilo zelenině a ovoci. Čímž vznikají přebytky, které není možné za čerstva spořádat.
Přemýšlíte, jak je uchovat na zimní měsíce? Nabízí se více možností:
- zavařování (klasika okurky, bobuloviny, rajčata, jablka),
- zamrazování,
- sušení.
Byla by škoda, aby ovoce a zelenina skončily na kompostu, v horším případě v popelnici ve směsném odpadu, kam rozhodně nepatří.
K sušení je vhodné využít sušičky na ovoce. Jsou vhodnější než topení, na které se práší.
Křížaly (sušená jablka) jsou vhodnou a zdravou pochoutkou nejen pro děti.
Latest posts by Veronika Jadrná (see all)
- Co dodržet při zazimování zahradního jezírka - 27.8.2023
- Nadzemní bazény – vše, co o nich musíte vědět - 15.8.2023
- Jakou vybrat trampolínu na zahradu – druhy, bezpečnost - 7.6.2023